Димитър Ганев: Гласуването за Емил Димитров за екоминистър ще очертае новото мнозинство в парламента

Димитър Ганев

Димитър Ганев

"Това, което ще е интересно, е колко народни представители ще подкрепят кандидатурата на Емил Димитров - Ревизоро за министър на околната среда и водите. Това ще очертае новото мнозинство в парламента". Това каза политологът Димитър Ганев пред "Фокус". По думите на Ганев назначението на Димитров на поста е от политически характер.

Политологът посочи още, че водната криза в Перник и ареста на екоминистъра няма да успеят да дестабилизират управлението, освен в случай, че проблемите с безводието се разширят географски. "Не мисля, че тази криза в Перник и съответно трусът, който е наличен след оставката на Нено Димов, ще доведе до трайна дестабилизация на управлението и съответно до предсрочни парламентарни избори", допълни той.

Според Ганев оставката на бившия министър на околната среда и водите Нено Димов, както и неговият арест, са изиграли ролята на социален отдушник на общественото недоволство. "Защото ако беше арестуван просто един шеф на ВиК или някакъв друг чиновник, това можеше да не породи такъв ефект. В този смисъл смятам, че този тип задържане имаше и политически цели", добави той.