ДКК с позиция: Везиева е подведена, не носи вина и отговорност за нарушенията на Караганева

Компанията смята, че защитава интереса на дружеството и държавата

Държавната консолидационна компания продължава да смята, че с отстраняването на Ваня Караганева от поста изпълнителен директор е защитила интереса на дружеството и държавата, както и на министъра на икономиката в качеството му на принципал на ДКК. Това се посочва в официална позиция на компанията.

Коментарът идва, след като по-рано днес министърът на икономиката Даниела Везиева заяви, че ще поиска оставките на тримата членове на Съвета на директорите на ДКК заради решението за освобождаването от длъжност на Караганева.

Всяка точка от решението на СД на ДКК е подкрепена от съответните доказателства - документи, договори, актове и др., които са предоставени на компетентните органи, категорични са от ДКК.

Те посочват, че на базата на досегашната си съвместна работа с министър Везиева, ръководството на ДКК смята, че тя е принципна по отношение на извършени нарушения от който и да е член на съвета на директорите.

От компанията припомнят, че последният подобен пример е отстраняването на Анастас Гогов от съвета на директорите на ДКК, когато той стана участник в ПТП със служебен автомобил на ДКК в почивен ден.

Поради тази причина СД на ДКК смята, че министър Везиева е била подведена от Караганева за фактите по настоящия случай.

Те са категорични, че всякакви внушения за отговорност и вина на принципала на ДКК в лицето на министъра на икономиката - и настоящият, и предишният, за извършените от Караганева нарушения, са абсолютно спекулативни.