"Доган сарай Бийч фестивал“ отново вилне под прозорците на почетния председател на ДПС

10 души се събраха на плажа край лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, където за втори пореден уикенд се провежда т.нар. "Доган сарай Бийч фестивал“.

Пиратско знаме с образите на премиера Борисов и главня прокурор Иван Гешев поставиха на кея организаторите на демонстрцията.

"Искаме този протест да се превърне в символ на гражданското общество", каза организаторът Асен Бончев:

"Това е маскиран протест под наслова "Догансарай Бийч фестивал". Имаме конкретни искания. Те са оставката на Борисов и на Гешев. Всяка седмица ще изграждаме по една грамада с камъни, тъй като има прекалено много камъни. Не ми е ясно как са се отзовали тука, дали вследствие на природни условия, или пък някой ги е докарал. Ние ще ги почистим. Ще направим още една грамада, просто да ги комасираме, да се съберат на едно място".

"Ще сме тук всеки уикенд до края на месец август", казаха хората, които подкрепят инициативата.

"Искаме по добро бъдеще за младите, а и за старите. Аз съм от Македония".

"Това е моят плаж. Живея в Бургас. Защо да не дойда тук?" Тази безконтролност, това безхаберие много ме дразни. Виждаме, че тук всички неща са незаконни", коментираха още участници в демонстрацията.

Оградата, която препречваше пътя вече е премахната. Нека да припомня, че миналата седмица най-изненадващо почетният председател на ДПС Ахмед Доган излезе от имението си, за да се срещне с протестиращите и уважи исканията.

Оградата е поставена незаконно на държавна територия, пречи на пълноценното провеждане на фестивала и достъпа до останалата част от плажа, каза по-рано организаторът на протестите в Бургас – Асен Бончев.

Той е входирал искане до Община Бургас и областна управа за премахване на заграждението:

“Тази ограда няма място там и препречва пътя до останалата част от плажа, така че ще помолим тя да бъде отстранена. Ако не я отстранят, може би пък ние ще я преместим“.