Домусчиев: Фантасмагория е футболните клубове сами да продават телевизионните си права

Кирил Домусчиев

Кирил Домусчиев

Фантасмагория е футболните клубове сами да продават телевизионните си права. Коментарът направи собственикът на "Лудогорец" и на "Нова броудкастинг груп" Кирил Домусчиев, посочва "Дневник".

"Това са фантасмагории. Навсякъде правата се продават от федерациите, а не клуб по клуб. Вие представяте ли си сега да преговаряме с "Реал" (Мадрид), "Барселона", "Атлетик" (Билбао)", заяви Домусчиев в Разград.

Наскоро собственикът на "Левски" Наско Сираков поиска по-справедливо възнаграждение за клубовете спрямо гледаемостта на мачовете на всеки клуб.

Домусчиев, който също е собственик на фирмата посредник за продажбата на тв правата "Футбол про медиа" и е в изпълнителния комитет на БФС, отбеляза: "Ние даваме най-голямата сума, и то не за първа година. Тая сума как ще си я делят клубовете - аз нямам претенции. Ако някой е готов да даде повече, е добре дошъл".

Той обясни още, че около 5 млн. лева струва производството на телевизионното излъчване на мачовете, което е извън сумата, която телевизията плаща за тв правата на година (6.5 млн. лева).