Донор на кръвна плазма е готов да дари за известния оперен певец Камен Чанев

Камен Чанев

Камен Чанев

Приятелите на световноизвестния оперен певец Камен Чанев потърсиха спешно реконвалесцентна кръвна плазма за лечението му, след като Чанев бе приет за лечение в болница с Covid-19. Апелът бе за преливане на кръвна плазма от преболедувал с кръвна група В+.

Антоний Андонов от Сливен поясни: С  Камен сме приятели от деца. Отзовах се на това, което оперната певица Таня Иванова написа в социалните мрежи, обадих се на познат доктор, който вече веднъж е давал плазма и той се съгласи. Днес пътува за София. Технологично и медицински не съм запознат, вероятно ще се прецени дали организмът на Камен ще понесе преливането на плазма. Благодаря на Господ, че има и отзивчиви хора. Остава преценката на лекарите. 

Кураж и се молим всичко да е наред.  Каквото трябва сме направили. Камен е силен, зная, че ще се оправи, вярвам! 

По-рано стана ясно, че световноизвестният оперен певец Камен Чанев е на лечение в интензивната клиника в университетската болница в Стара Загора. Състоянието му е тежко, но стабилно. От болницата не дават подробна информация, за спешната нужда от кръвна плазма е съобщила певицата във Фейсбук.

Камен Чанев е най-успешният български тенор с международна кариера. Той е солист на Националната опера и балет и на Пражката опера, Чехия. Изпълнява основния теноров репертоар на големите оперни сцени в Европа, Азия и САЩ.