Доносниците и цензорите са българи!

Опасно ли е в 21 век да се сравняват нацистките и съветските плакати?

Константин Мишев

Това, което ще прочетете не се отнася за мен лично, макар че поводът е моя публикация във "Фейсбук", за която бях блокиран за 30 дни. Въпросът е защо бях блокиран? С мен или без мен...светът няма да  свърши. 

Става дума за нещо страшно. 

На първи май публикувах плакати, които сравняват изразните пропагандни средства на нациалсоциалистическа Германия и Съветския съюз. Тези плакати взех от статията на "Свободна Европа" на английски "Nazi And Soviet Propaganda's Shared Aesthetic"

Разбира се, че сравняването на двете мракобесни системи не нарушава с нищо "стандартите на общността", както гласи автоматичното обяснение на "Фейсбук". Нито е език на омразата. Точно обратното е! 

И тъй като бих искал да избегна малоумните теории за някаква световна конспирация ще кажа съвсем категорично - убеден съм, че това не е политика на Борда на директорите на "Фейсбук". Това е дело на български доносници и цензура на дребни български служители на социалната мрежа. Изобщо не може да се говори за роботи и алгоритми на "Фейсбук" в този случаи. Това е дело на живи хора. Защо? На същата дата пуснах подобна сравнителна статия на плакатите на Третия райх и на комунистическите държави за "Деня на труда". Естетиката е подобна, посланията са същите. Просто тази статия не е била докладвана от доносници и за нея не бях "наказан" от цензорите. Както казва народът - минала е между капките. Както бяха минали между капките и предишни мои статии. 

Много пъти  съм писал на тази тема. И ще продължа да пиша. Колкото и това да не се харесва на комунистическите деца и внуци. Особено пък в тези дни на пълзящ преврат.  

Вижте плакатите и сами преценете. 

plakat_2.jpg