Драганов: Доктрината "Ангелкова" създава хаос в туризма

Министърът на туризма е толкова некомпетентен, че не знае дори какво е турист, посочва експертът

Румен Драганов

Румен Драганов

Цялата кампания, която тече срещу българския туризъм, не стига до световните медии. Българският туризъм стои стабилно на външните пазари. Това заяви в студиото на Би Ти Ви Румен Драганов, член на Контролния съвет на Сдружение Национален борд по туризъм.

В туризма се създава хаос от доктрината "Ангелкова". Защото един министър, който е толкова некомпетентен, не знае дори какво е турист, не осъзнава, че той управлява публична собственост и обявява, че туризмът е 100% частен. Това е обидно за българския турист и той наказва българския туризъм, изтъкна той.

По думите на Драганов никой не може да ви принуждава да вземете нещо, което е извън вашите възможности. Всеки трябва да може да си вземе това, което му е необходимо - било то шезлонг или чадър.

Драганов обясни, че според него Комисията за защита на потребителите (КЗП) губи темпо, защото хората се оплакват, че няма реакция от страна на комисията. Намаляват жалбите, а това означава, че хората не вярват, че ще получат адекватна защита на интересите им от страна на КЗП.