Двама рибари изчезнаха в бургаското езеро "Мандра", издирват ги

снимка: dir.bg

снимка: dir.bg

Полицаи издирват двама рибари, изчезнали в бургаското езеро "Мандра". Сигнал е подаден около 6:00 часа в Четвърто Районно управление – Бургас, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в града.

Издирват се 44-годишния Ивелин Тодоров от Средец и 47-годишния Петър Петров от Бургас.Двамата са влезли в езерото с надуваема рибарска лодка около 23:00 часа на 27 ноември.

Сформиран е екип от служители на Четвърто Районно управление – Бургас, група "Издирване" при отдел "Криминална полиция" при ОД на МВР - Бургас, сектор "Спасителни оперативни дейности" към Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

Районът около езерото „Мандра” е претърсен обстойно, но до момента не са открити никакви следи, нито от рибарите, нито от лодката им. Утре при подходящи метеорологични условия издирвателните мероприятия ще продължат с начален час 10:00 ч. и сборен пункт дигата за село Твърдица, информира Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР-Бургас.

В случай на възможност от местната полиция призовават в оперативно-издирвателните дейности да се включат и доброволци с лодки, оборудвани със спасителни жилетки, които да подкрепят сформирания екип с жива сила по вода.