Двойници на Тръмп и Ким подгряват срещата на двамата лидери в Ханой, полицията ги арестува

Ръсел Уайт и Хауърд Екс искат да тестват реакциите на местните жители, туристи и журналисти

Австралийският актьор с китайски произход Хауърд Екс, който влиза в образа на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, пристигна в Ханой във връзка с предстоящата втора среща на високо равнище между лидерите на САЩ и КНДР. Във виетнамската столица той се срещна с двойника на Доналд Тръмп - Ръсел Уайт.

Имитаторът на Ким отказа да сподели плановете си пред забелязалите го в Ханой журналисти, но обеща, че появата му пред публика ще бъде ярка и неочаквана. Засега той се снима с колегата си пред местната опера, като двамата позираха в пози, типични за големите лидери.

Изглежда, че двойникът на лидера на Северна Корея иска да привлече вниманието на местните жители и туристи в центъра на Ханой, където се намират няколко петзвездни хотела. В един от тях може да се проведе планираната за 27-28 февруари среща между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Все още е трудно да се предположи какви ще са реакциите на натоварените с подготовката и сигурността на предстоящата среща местни служби към появата на Хауърд Екс в града.

Полицията очевидно се оказа по-бърза от очакванията - двамата актьори бяха задържани и разпитвани.

Хауърд Екс, имитиращ от години Ким, и Ръсел Уайт, дългогодишен имитатор на Тръмп, провеждаха собствена среща на върха в телевизионно студио в Ханой. Там двамата даваха интервю, когато се появиха полицаи и ги задържаха за разпит.

Полицаите ни казаха да спрем с имитациите или ще ни изгонят от страната, разказва пред Франс прес Хауърд Екс, който е жител на Хонконг.