Джони Деп губи право да обжалва дело за клевета

Джони Деп

Джони Деп

Холивудската звезда Джони Деп съди News News Newspapers (NGN) от 2018 г., след като вестник „Сън” отпечата статия, в която описва Деп като бияч на съпруегата си. Актьорът подаде жалба, след като през ноември съдът се произнесе в полза на NGN, предаде БГНЕС. 

На Джони Деп е отказано правото да обжалва решение на съдия от Върховния съд, с което е отхвърлен искът му за клевета срещу вестник „Сън“ и неговия шеф Дан Уотън. През април 2018 г. Уотън написа статия в „Сън”, в която твърди, че Деп е биел съпругата си актрисата Амбър Хърд. Деп тръгна да съди собствениците на „Сън” и автора на статията, твърдейки, че погрешно го представят като виновен в домашно насилие.

На изслушване миналата седмица Андрю Калдекот, представляващ Деп, заяви, че има нови доказателства, които подкопават ролята на Амбър Хърд като ключов свидетел на NGN. Той твърди, че тези доказателства предполагат, че Хърд е излъгала, че е дарила получените по споразумение за развод от Деп 5 милиона британски лири на редица благотворителни организации, включително Американския съюз за граждански свободи (ACLU). Адвокатите на Деп потърсиха разрешение за обжалване от Джъстис Ъндърхил, заместник-председател на Апелативния съд. По време на изслушването на 18 март Калдекот се позова на изявлението на Хърд, че: „Не искам да запазя и стотинка от парите му заради начина, по който се отнасяше с мен.“ Той каза, че ако съдията приеме, че тя е раздала цялата сума по споразумението за развод, това „накланя везните“ и я превръща в „добродетелен човек“ и „жертва“. Но той каза, че има свидетели, чиито доказателства опровергават твърдението й, че е дарила цялата сума по споразумението за развод за благотворителни организации.