Екатерина Михайлова: Може да критикуваме много качеството на демокрацията, но след 1989 г. имаме свобода на словото

Днешната дата е много оспорвана и през тези 30 години продължава да получава различни оценки - от дворцов преврат до началото на свободата

Екатерина Михайлова

Екатерина Михайлова

Знакови лица от прехода се събраха на дискусия по повод 30-тата годишнина от началото на демократичните промени у нас. Организатори на форума бяха фондация “Конрад Аденауер“ и Националният младежки клуб към “Демократи за силна България“.

Всеки от нас има различно усещане и гледа от различна перспектива на този ден и това е нормално и носят отговорност пред младите хора да им кажем каква е била истината, посочи Торстен Гайтлер, ръководител на бюрото на фондация “Конрад Аденауер в България“, предаде БНР. 

Екатерина Михайлова заяви, че днешната дата е много оспорвана и през тези 30 години продължава да получава различни оценки -  от дворцов преврат до началото на свободата. Тя призова да не забравяме времето на промените, през които всички постижения са били трудни:

"Може да критикуваме много качеството на демокрацията, но това, което се случи в първите години, още по времето на така наречената кръгла маса, първата промяна на конституцията от 90 година, след това конституцията от 91 година, законите първите, които се приеха, всъщност дадоха това, което сложи началото. Даде политическата свобода, правото да имаме свободни избори, правото да имаме многопартийна политическа система, свобода на изразяването и свобода на словото".