Екипът на Бербатов: Все повече футболни клубове недоволстват от Михайлов

Димитър Бербатов

Димитър Бербатов

Все повече футболни клубове недоволстват от Михайлов. Това публикуваха от екипа на Димитър Бербатов в ново съобщение във Фейсбук.

В него се казва, че има нови два клуба, които са подали искови молби в Софийски градски съд срещу решенията от Конгреса на 12 октомври. Става въпрос за ФК Венци и ФК Русокастро. Припомняме, че преди точно месец Борислав Михайлов бе преизбран за нов четиригодишен мандат начело на БФС.

Ето и пълния текст на съобщението:

„Недоволството на футболните клубове, членове на БФС, продължава.

Все повече стават футболните клубове, чиято смелост нараства, и все по-свободно изразяват недоволството си от Борислав Михайлов и начина, по който се ръководи БФС.

Днес стана ясно, че още два клуба са подали искови молби в Софийски градски съд срещу решенията на конгреса на БФС от 12 октомври 2021 г. Това са ФК Венци и ФК Русокастро.

Нормално е на предна линия да излизат аматьорски клубове, които не виждат с какво им е помогнал БФС и сегашното му ръководство през годините, и съзнават спешната нужда от промяна. Нормално е да намалява страхът от репресии у клубовете, разбирайки, че Димитър Бербатов и екипът му твърдо са решени да се борят със статуквото в БФС и да защитават интересите на членовете на БФС.

Нормално е след фиаското и умишлено проваленият от Михайлов и екипа му избор на нов президент и Изпълнителен комитет клубовете да изразяват недоволство, ясно разбирайки до какво водят действията на Михайлов - провален конгрес, съдебни дела, които могат да продължат с години, и най-същественото - ОСТАВАНЕТО НА МИХАЙЛОВ ПО СЛУЖЕБЕН ПЪТ НА ВЛАСТ В БФС, докато тези дела приключат.

Ненапразно и документите от конгреса се крият, поне докато не стане ясно колко дела и за какво ще бъдат заведени. Брутално се бламира желанието на клубовете да им бъде даден достъп то тези документи. Това, разбира се, се прави в нарушение на Закона за достъп до обществена информация, което изглежда направо безобидно в сравнение с нарушенията на Устава на БФС и закона, допуснати умишлено след завръщането на “отпочиналия” Михайлов в БФС.

Според това какво ще се обжалва от клубовете, конгресните документи ще бъдат донагласяни. Това стои в основата на непубликуването им до момента и невнасянето им за вписване в Агенцията по вписванията.

Срокът за подаване на искови молби до съда относно решенията и начина на провеждането на конгреса от 12 октомври 2021 г. изтича днес, така че може да се очаква фалшификациите на документите да започне и скоро да станем свидетели на внасяне на книжата от конгреса за вписване в Търговския регистър.

Тогава на ход ще бъдат Агенцията по вписванията и Софийски градски съд.

Тогава на ход ще бъдем и ние от екипа на Димитър Бербатов и ще обявим официално какво предстои и как ще продължим борбата си за интересите на футболните клубове и българския футбол като цяло.

Очаквайте ни!

Р-Еволюцията продължава!“. /БГНЕС