Експерт: Това не бе най-красивото първенство, но пък беше изненадващо

Хърватия надскочи себе си, но силите очевидно не стигнаха по време на финалния мач с Франция, след който "петлите" грабнаха световната купа.
За изненадите, възторга и разочарованията от Мондиала двамата спортни журналисти и коментатори Петър Хераков и Йордан Грозданов коментираха в студиото на Bulgaria ON AIR.

"По отношение на играта това не бе най-красивото първенство, но за това пък - изненадващо", каза спортният журналист и коментатор Петър Хераков в "България сутрин".
Друга любопитна закономерност отбеляза колегата му - Йордан Грозданов, че отборът, който по-дълго "държи" топката, не печели обезателно.

Въпреки статистиките, които сочат, че хърватите имат по-добра техника, според Петър Хераков на финала е останало впечатлението, че французите могат много повече.

"Трудно е да преминеш през толкова игрови минути допълнително след редовното време, но хърватите демонстрираха силен дух и характер. Треньорът на Франция подходи хитро, като успя тактически да надиграе своите съперници", коментира Йордан Грозданов.

Според журналистът, успехът на хърватите се дължи на това, че те са спортна нация, като по думите му те "спортуват регулярно по парковете и улиците". 

Неговият колега Петър Хераков добави, че хърватите са минали през огромен хаос за да стигнат до Световното първенство и футболистите от отбора не са забравили това.

Йордан Грозданов допълни, че лидерите на хърватския футбол са повярвали на треньора си и сме станали свидетели на добра симбиоза между тях. Той добави, че се е очаквало повече от африканските отбори и достиженията на шведския отбор също са били изненада.

"Гледайки статистиките, за целия отбор на Хърватия, Лука Модрич е човека с най- много ключови подавания - той доказа че неслучайно е високоценен футболист", бе категоричен Петър Хераков.