Елтън Джон изгуби гласа си по време на концерт заради "ходеща пневмония"

Трябва да вървя. Съжалявам, каза певецът и избухна в плач

Елтън Джон

Елтън Джон

Видимо разстроен, сър Елтън Джон бе принуден да прекъсне концерта си в Нова Зеландия заради пневмония, съобщава БГНЕС. 72-годишният музикант загуби гласа си по средата на концерта в Окланд Маунт Смарт Стедиъм.
 
"Току-що напълно изгубих гласа си. Не мога да пея", каза певецът пред тълпата. "Трябва да вървя. Съжалявам."
 
След това Елтън избухна в плач, облегнат на пианото си и клатейки глава. Публиката обсипа с овации английския певец, докато той слизаше внимателно от сцената, подпомогнат от няколко асистенти. По-рано преди концерта сър Елтън каза на развълнуваната тълпа, че му е поставена диагноза „ходеща пневмония“ днес.
 
Концертът беше първото шоу в Нова Зеландия от турнето на Елтън „Yellow Brick Road tour”. Ходещата пневмония, наричана още атипична пневмония, е вид белодробна инфекция, често причинена от бактерии или вируси. Тя е по-малко тежка от другите видове пневмония, като повечето страдащи не изискват медицинска помощ. Симптомите са сравними с тези на малко по-тежка настинка, често придружени от кашлица, болки в гърдите, в гърлото и главоболие.
 
Сър Елтън беше прегледан от медик по време на концерта и въпреки болестта си, успя да изпълни класики като „Candle in the Wind“ и „All the Girls Love Alice“. Но в крайна сметка той не успя да завърши шоуто - гласът му го предаде, докато се опитваше да изпее „Daniel“.
Малко след като напусна сцената, Елтън се извини на феновете си в емоционална публикация в Instagram.
 
"Свирих и изливах сърцето си в песен, докато гласът ми не можеше повече. Разочарован съм, дълбоко съм разстроен и съжалявам. Дадох всичко, което можах. Благодаря ви много за вашата изключителна подкрепа и цялата любов, която ми показахте по време на тазвечершното изпълнение. Искрено съм благодарен. Любов, Елтън xx", написа той.
 
В социалните медии организаторите на концерта изразиха съчувствие към певеца, който остава един от най-търсените на живо изпълнители в света.
 
Сър Елтън Джон обяви през 2018 г., че спира с турнетата, за да даде приоритет на семейството си. Но той обяви, че ще се сбогува с феновете със серия от 300 коцерта, продължаващи три години.
 
Не е ясно как ще повлияе болестта на певеца върху предстоящите дати от турнето.
 
По план трябва да има още два концерта в Окланд във вторник и четвъртък като част от турнето.