Кошлуков екзекутира "Сънчо" в БНТ1, тръгва по стъпките на Кирил Гоцев

С екипа си шефът на медията заби "Лека нощ, деца" във втори канал на държавната телевизия

Емил Кошлуков

Емил Кошлуков

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков и екипът му преместиха 59-годишната емблематична рубрика "Лека нощ, деца" от първия канал на държавната телевизия - в БНТ2. "Сънчо" повече от половин век е част от рамката на медията. Освен това, промените, които няма да се харесат на мнозина, се показват с вели реклами и се създава впечатлението, че като че ли се прави опит "Сънчо" да бъде свален от първия канал тихомълком. 

На"Сан Стефано" 29 са възмутени от решението и недоумяват защо обществената медия маха от праймтайма предаването, с което са израснали и продължават да растат няколко поколения. Те припомнят, че Кошлуков върви по наклонена плоскост. През 2003 г. тогавашният генерален директор на БНТ Кирил Гоцев махна "Лека нощ, деца", с което предизвика обществен гняв, а няколко месеца по-късно вече не заемаше шефския пост. "Сънчо" все пак възкръсна на следващата година. "Лека нощ, деца" е запазена марка на телевизията, както и "По света и у нас". Той е част от цялата програмна рамка. Все едно да пратиш новините в 19:30 часа, например", гневят се опитни телевизионери на "Сан Стефано" 29.

Според тях, с действията си, новият директор на БНТ най-много да си навлече допълнително гнева на зрителите. Вместо детски приказки и филмчета, родителите на малчуганите ще ги приспиват със сериала "Ловци на реликви".

Припомняме, че лъсна тъжната истина за държавната телевизия, която се оказа на червено. В опит да пести пари Кошлуков изрита най-рейтинговото шоу от ефира на медията "Стани богат", което се справяше прилично на фона на централните новинарски емисии на БТВ и Нова ТВ. Каква е причината да бъде изтрит "Сънчо", не става ясно, но ще е тъжно, ако предаването е орязано от новата програмна схема заради средства или гонене на рейтинг.