Емил Радев: Този избор за европарламент е съдбовен

Скандали и взаимни обвинения белязаха предизборния дебат  в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви по темата за бъдещето на Евросъюза. В студиото гостуваха Емил Радев от ГЕРБ, Александър Сиди от ВМРО, Димитър Данчев от Коалиция "БСП за България" и Стефан Тафров от Коалиция "Демократична България".

Емил Радев заяви:" Този избор за европарламент е съдбовен. От това зависи дали ще тръгнем по проевропейския път за борба с миграцията, за повишаване на жизнения стандарт. Доходите се покачват. Правителството на Борисов успя да постигне това. За 5 години се разминах с три атентатата, Европа преживя това и има нужда от сериозно противодействие на тероризма.

изтъкна, че миналата година за първи път тенденцията се е обърнала и повече българи са се върнали в страната, отколкото са заминали в чужбина.

„Това се дължи на стабилността, осигурена от усилията на г-н Борисов. Осигурени са по-високи доходи, по-добра охрана на границите, икономиката е в растеж и т.н. Успяхме да договорим 4 милиарда повече за България през следващия програмен период. Освен това спечелихме битката за двойния стандарт при храните“, изброи кандидатът за евродепутат на ГЕРБ.

Александър Сиди от ВМРО отбеляза, че има една мултикултурна Европа. Той призна, че не харесва това, което се прави за малцинствата. „Хората в гетата имат повече права, отколкото задължения. Либералният модел се провали“.

„Това от което имаме нужда е да се балансират политиките. Трябва да се защитава националния интерес. Благодарение на управлението на ЕНП в Европа, социалните неравенства нарастват“, коментира Димитър Данчев от Коалиция "БСП за България".

„Ние обикаляме България и хората казват, че се страхуват, че България се изпразва, младите отиват в чужбина“, допълни Стефан Тафров от коалиция "Демократична България".

„България е държавата, която пази външните граници на много високо ниво. Това беше признато от всички европейски страни“, обобщи Емил Радев. Тук бе запитан, защо тогава не ни взимат в Шенген. Радев отговори: „Не ни вземат в Шенген, заради вътрешнопартийните битки“.

„В листата на БСП има трима с принадлежност към ДС“, напомни Тафров. По думите му трябва българските евродепутати да проведат разговори за реалностите в България. „Трите партии, които непрекъснато се редуват във властта доведоха страната до това да е най-бедната в Европа и да е на едно от първите места по корупция. Ние сме само 17 души и ни трябват колеги, които да ни подкрепят“.

Тук Радев допълни, че благодарение на техния представител Светослав Малинов пакет "Мобилност" е минал в Европарламента. Така вместо да сме единни в Европа, ние сме предали българския национален интерес.

Според Димитър Данчев, благодарение на това, че ЕНП управлява се е стигнало до Европа на две скорости. „Превърнахме България в страна на мигрантите. Тази политика на социални неравенства доведе до голямата миграция. Голямата ни цел на Европа е да се пребори с тези неравенства“.