Евангелските църкви в България се разграничиха от британския пастор

Даниел Хъл не е служител на никое регистрирано вероизповедание в състава на ОЕЦ, се казва в официална позиция

„След тежките обвинения в блудство с деца към британския пастор Даниел Хъл, днес от евангелските църкви в България се разграничиха от него. В официална позиция на Управителния съвет се казва, че Хъл не е служител на никое регистрирано вероизповедание в състава на Обединените евангелски църкви.

Не ни е известно кой, в какво качество го е ръкоположил за духовен работник или го е упълномощил да провежда служби в района на град Сливен“, пише в позицията им. „Намираме за абсолютно недопустимо каквото и да е посегателство срещу детската личност. Осъждаме педофилията и я заклеймяваме като тежко престъпление ,намерило място в закона именно поради морала,който християнските ценности са вдъхновили в обществото ни", пишат още евангелистите.

Прокуратурата в Сливен обвини Даниел Хъл в блудство с четири непълнолетни момчета, на които пасторът плащал, за да мълчат. От две години той живее в квартал „Надежда“ в Сливен и проповядва в създадения от него Молитвен дом. Хъл е известен в квартала като богат човек, помагал финансово на всички. Поради тази причина хората от квартала не вярват в обвинението и го определят като много добър човек, който помага на всички.