Войната в Украйна - черен лебед за Путин и мафията в България

И така - какво очаква България през 2023 г?

Евгений Кънев*

Втора част 

В първата част стигнахме до кулминационния момент на кремълския захват върху България през 2014 г., когато започва последният период на превръщане на България в пълен васал на Москва.

Всички размисли са логически построени въз основа на известни факти, без претенция за изчерпателност или еднозначно тълкуване.

2014-2021 България като васал

Крим е вече под руски контрол и всеки провал за изграждане на алтернативни газови трасета се наказва сурово от Кремъл.

Най-видната щета е КТБ, друга топ щета е изтичането на архива на МВР (операция Червей”), а трета - директна интервенция с принудителната оставката на кабинета “Орешарски”, който иначе оцеля след 400 дни протести.

ББ е поканен на турско кафе и ще се върне скоро във властта, но срещу:

(А) споделена по формула власт с ДПС/Русия;

(Б) ангажимент да отстъпи президентския пост, заеман тогава от негово протеже;

(В) съдействие за изграждане на алтернативно газово трасе в полза на Русия;

(Г) блокиране на Интерконектора с Гърция;

(Д) възобновяване на АЕЦ Белене.

Вторият кабинет на ББ проформа е с РБ, за да продължи усвояването на еврофондовете, спрени от ЕС при Орешарски. Но на практика РБ е поредния камуфлаж на ББ, реформите са блокирани, а министрите на РБ изолирани. С 1-2 изключения, те се сдобиват впоследствие с дела от прокуратурата. ГЕРБ и ДПС - по споменатата формула - блокират съдебната реформа, а уж неуспешните президентски избори са повод за поредните предсрочни избори.

На практика - случайно или не -

прозападната традиционна десница е изолирана от властта чак до настоящата 2022 година

Вместо демократите в нея са вградени т.н. патрЕоти, които не са нищо повече от проруски формации за блокиране на западното влияние у нас. Президент без конкуренция става човек от пловдивския олигархичен кръг - с главна заслуга на ББ. Известен  деятел от спортните среди се хвали по телевизията, че представлява ген. Решетников у нас и свидетелства за срещите му с ББ и Корнелия, както и за ролята му за издигане на настоящия президент.

А новият прокурор е избран заради заслугите му към потулване на ДП в аферата КТБ, който дори преминава обучение в Москва. ВТБ - банката на Путин и миноритарен акционер в КТБ - се сдобива с предприятие от националната сигурност като БТК за “компенсация”. Пак главни действащи лица от царския кабинет лъсват на първа линия.

В медиите шведите са изгонени от Нова ТВ, а Мърдок напуска БТВ, но които и без това вече са подчинили - чрез посочените им локални наместници - своите медии на кремълския наратив. А какво да кажем за превратите в БНТ и БНР?

Към 2017 година всички власти - законодателна, изпълнителна, съдебна и медийна са вече под пълния контрол на Москва. А у нас се развихря пълна медийна вакханалия срещу ЕС, САЩ и Запада под всякакви форми - джендъри, мигранти, норвежци, либерасти, умнокрасивите, а по-късно антиваксъри и така до …смеещите се човечета в Буча.

Руската версия за случващото се по света придобива тотална доминация в медиите. В тази версия Путин е силен държавник, руските оръжия и ваксини са най-добрите в света, а Русия  - постоянно провокирана от НАТО - е последна преграда пред разлагащото влияние на Запада и неговите експерименти с хората.

Междувременно, Турски поток е построен за рекордни срокове, тече конкурс за АЕЦ Белене, в Черно море “плуват платноходки”, а ББ решава да се откупи по тръмповски от САЩ с поръчка на самолети. 

Корупцията достига невиждани мащаби и

трябва само клечка, за да избухнат протести.

И те започват с десанта на Росенец - символ на превзетата от Русия държава. Но въпреки тяхната сила и мащаб са успешно блокирани, както и през 2013 година. Така започва цуг цванг - липсата на полезен ход, за да продължи играта - в българската политика. 

Независимо че 2/3 от българите искат промяна, тя е блокирана на институционално ниво от наложените хора на мощната българската мафия и нейната кремълска опора. Посрещнатите с голяма надежда служебни правителства, в които уж най-после не участват ДПС и ГЕРБ вместо реформи, започват просто подмяна на техните хора с хора, верни на президента  на всички нива на държавната власт. За такива верни нему пешки Радев явно смята Василев и Петков - чиято партия ПП изненадващо отказва да играе неговата игра след влизането й във властта. Разривът е пълен с началото на войната в Украйна.

По ирония на съдбата, войната в Украйна, започната именно от Путин ще се окаже не само за него, но и за нашата мафия черен лебед. Защото постави началото на националното самоосъзнаване на ролята на Русия в цялата ни следосвобожденска история. И изненадващо осигури на всички мислещи и милеещи за България хора най- мощния съюзник: САЩ и НАТО.

Очаквайте в Трета част

Текстът е публикуван на фейсбук страницата на автора, заглавието е на Faktor.bg