Евгений Михайлов: Радев да каже защо наруши конституцията с Петков, изборът за президент е между ценностите на Европа и юмрука на Кремъл

Евгений Михайлов

Евгений Михайлов

"Аз бях в комитета на кандидатпрезидентската двойка Румен Радев и Илияна преди 5 години. Влязох в инициативния им комитет, защото те изпълниха голяма част от нещата, които обещаха. Двамата защитават хората. Някои казват, че Румен радев не бил обединител на хората. Разбира се, няма да защитава статуквото. Той налагаше дневен ред, който е в полза на обществото. Неслучайно рейтингът му беше между 60-70%, което означава, че е свършил работата си. В този комитет има интелигентни и честни хора". Това заяви Светлана Шаренкова, която е част от инициативния комитет, издигнал Румен Радев за кандидат-президент. 

"Винаги съм отстоявал цивилизационния избор на България към Европа и цивилизационния свят. Година и половина движеща сила беше размаханият юмрук на Румен Радев. Виждаме до каква разруха ни води управлението на служебното му правителство. Не искам да се повтори зимата от Жан Виденов, която ще се казва "Радевата зима", коментира режисьорът Евгений Михайлов, който е част от инициативния комитет на проф. Анастас Герджиков. "Основният сблъсък е между истината и лъжата. Изслушах няколко лъжи, че при Радев са почтените, а всъщност става дума за 27 души агенти на бившата ДС. Когато това са "честните и почтените", много ще се радвам да чуя отношението на Румен Радев по отношение на нарушаването на конституцията, която направи с назначението на Кирил Петков за министър", каза ще Михайлов. Шаренкова отговори, че не се интересува от това, кой бил в ДС. Михайлов я контрира, че издава вестник "Земя" заедно с последния шеф на злокобното 6-о управление на службите. 

"Основният спор е между Румен Радев с юмрука и проф. Герджиков. Нека всички се обединят около цивилизационния избор, да застават зад ценностите на Европа, а не на Кремъл и да не подкрепят човек, който развява руско знаме", каза още Михайлов. 

"Моята лична мотивация да подкрепя Лозан Панов не е свързана с миналото, а с бъдещето. Искам детето ми да расте в по-добра България. Не искам да се притесняваме, че утре някой може да потропа на вратата ни и да ни вземе това, което сме изработили. България се нуждае от дебат. Румен Радев се качи на самолета на съдебната реформа, но някой му натисна копчето за обратната тяга. Каквото и да стане, всичко опира до миналото, а никой не говори за бъдещето", заяви Емил Георгиев от инициативния комитет на Лозан Панов.