От омраза към Запада Лавров профанизира християнството: Бил ли е Христос бисексуален?

Месията и неговият обругател

Месията и неговият обругател

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров обяви скандално, че в някои западни страни на децата в училище се преподава, че Исус Христос бил бисексуален, пише британският "The Times".

Сергей Лавров казва това в статия, публикувана във в. "Комерсант". В нея руският външен министър заклеймява Запада, защото според него той иска да наложи подобни либерални ценности на Русия и на останалия свят.

"В училищата в редица западни страни в рамките на учебните програми убеждават децата, че Исус Христос е бил бисексуален. Опитите на разумните политици да предпазят децата от агресивната пропаганда на ЛГБТ се сблъскват с войнствени протести в "просветената Европа", пише Лавров.


Има ли някакви доказателства в потвърждение на думите си Лавров или сме свидетели на поредния кремълски фейк?


Външният министър на Руската Федерация Сергей Лавров отново си служи с манипулации, разпространявани често пъти и от подведомствения му "колега" митрополит Иларион Алфеев, насочени срещу Запада.

Западът, западната цивилизация е плод на гръко-римската култура и юдею-християнска духовност. Развитието на западните общества се стимулира от търсенето и откриването на Христос, на съвършеното в другия. Това доведе до Просвещение, Ренесанс и демократизация. Политическите теории са про-, анти и контра- на християнски възприятия на отделни групи хора, пребиваващи в една или друга среда. Оформянето на Запада е с Христос, срещу Христос или заради Христос, докато на Изток е без Христос. Дори Изтокът тепърва преоткрива Евангелието за въплътеното Слово на Бога, а Далечният Североизток още и не знае за благовестието.

Да се говори едно към гьотере, че на Запад учили децата, че Христос е бисексуален означава, че изобщо не познаваш нито Запада, нито пък Христос. Дали някой педагог,  преподавател или възпитател вкарва свои убеждения при обучаването на деца заради засилващи се тенденции от политизиране на прокарване права на отделни общности и индивиди не е клеймо за Запада. От 2000 години между понятията Запад и Християнство има знак за равенство. В Новата ера за запад културологически се възприема мислената географска граница, която е на запад от реките Тигър и Ефрат. Лавров и Алфеев къде попадат е преценка, която руснаците вече 1000 години сами не могат да определят.
На Запад във всеки бисексуален Христос Го има. На Запад Христос не е сексуален. Той е във всичко, което вълнува човека и го води до усъвършенстване, дори и в най-интимните неща на живота. На Запад Бог е Любов. На Изток "бог" е страх.

Маниерът на Кремъл, прокарван от президента Путин и патриарха му Кирил, да се пропагандира упадащия Запад е дирене сламката в окото на другия, докато невиждаш гредата в своето си. Да, на Запад има поквара, но тя не е скрита. За нея може да се говори, може да се обсъжда, може да се проявява обич. А в Русия покварата е повсеместно разяла всичко. Разюзданите хомосексуални оргии в Руската църква са факт, но за тях се мълчи. Те се прикриват. Защото чрез тях държим хората в абсолютна зависимост. Аскети има и на Запад, и на Изток. Мистицизмът прави у едните, обаче, хора, които от обич благославят, а у другите - такива, които от озлобление проклинат.

Школата на Лавров и Алфеев за манипулации и агитации срещу нормалността в света и историческите етапи на неговото естествено развитие ще доведат до по-голям разлом между Русия и Християнски свят. Русия първото си отграничаване вече го извърши спрямо Християнството и то започвайки най-напред отделянето си от Православието. Отрече се от Вселенския патриарх, създава си своя Света Гора, за да е далеч от Атон, не участва в Съборите на Православната църква и т.н.