Фандъкова предлага две дежурни детски градини в София за децата на лекари

Това са 124-та и 117-та детска градина в близост до болници

За да се осигури работата на лекарите, медицинските сестри и санитарите от COVID отделенията в софийските болници, столичният кмет предложи да се отворят две дежурни детски градини, които да се грижат за децата им. Йорданка Фандъкова е предложила тази възможност на директорите на болниците, които са разговаряли с екипите си в COVID отделенията.

Ето какво още написа столичният кмет на страницата си:

"Над 80 са децата на медиците, за които до момента събрахме информация и ще осигурим грижа през деня, докато техните родители се грижат за болните от КОВИД.

Благодаря на директорите 124-а и 117-а детска градина – г-жа Димитрова и г-жа Врачева и на техните екипи, които се съгласиха да отворят и да работят с децата на медиците. Заедно с тях до края на седмицата ще направим необходимата организация за приема на децата.

124. детска градина се намира в близост до Александровска болница, ВМА и Пирогов, а 117. детска градина в „Младост“ е до Окръжна болница „Св. Анна“ и „Софиямед“.

Знам, че затварянето на детските градини за 3 седмици (от 30 ноември до 21 декември) ще създаде големи неудобства за много семейства в София, не само тези на медиците. Но съм убедена, че сме длъжни да дадем сигурност на лекарите, медицинските сестри и санитарите, които в момента лекуват 2142 пациенти. Това е най-малкото, което можем да направим за тях".