Фенове на "Левски": Време е да престанат да използват клуба за разменна монета в игри на по-високо ниво

Няма да правим бунтове в защита на корпоративни интереси

снимка: novini.bg

снимка: novini.bg

Присъстващите на срещата държавни мъже – премиерът, финансовият министър и спортният министър се съгласиха със становището, че моделът, по който се управлява футболът, е погрешен и води дотам докъдето се намира "Левски" рано или късно. Това каза председателят на Националния клуб на привържениците на "Левски" Степан Хиндлиян след срещата в Министерски съвет, съобщават novini.bg.

Журналистическият интерес към срещата е изключително голям, тъй като основният спонсор на "Левски" Васил Божков заяви на среща с феновете, че клубът ще фалира, ако му бъде отнет бизнеса.

Беше ни предложено да си вземем акциите, каквото и да означава това. В общи линии така стоят нещата. Отговорихме, че ще си помислим. Това не е първо подобно предложение към нас. Преди време г-н Спас Русев също ни казваше да си вземем акциите, заяви Хиндлиян.

Нещата, поставени по този начин, неминуемо вкарват феновете, които са на първа линия, в тази игра, посочи Степан Хиндлиян.

Това нещо не зависи от премиера, а от мажоритарния собственик към момента. Друг е въпросът дали е работещо или не. През последната година "Левски" е стабилизиран. От друга страна е ясно, че този модел не е устойчив, тъй като той може да бъде разклатен във всеки един момент, посочи председателят на НКП.

Една не малка част от медиите от сутрин до вечер се занимава с това, че ще излезем на улицата и ще правим бунтове, независимо че ние твърдим, че няма да излизаме в защита на корпоративни интереси да правим каквото и да било. Не мога обаче да скрия, че на втората среща с Васил Божков имаше фенове, които казаха, че трябва да се вземат крайни мерки. Дали те ще се вземат или не, е отделен въпрос, обясни Степан Хиндлиян.

Мен ме интересува "Левски", не ме интересува дали някой е атакуван. Факт е обаче, че това косвено засяга "Левски", в частност и мен. Ние сме притеснени за бъдещето на Левски в последните 10 години, добави той.

Силно се надявах на тази среща да ме убедят в някои други неща, но не успяха да ме убедят. "Левски" е политически заложник от поне 6-7 години, това го виждаме от няколко ръководства насам. Видяхме един триумвират с неясен произход и функции, видяхме след това един Спас Русев. Това няма как да стане без помощта, съдействието и благоволението на управляващите, заяви Адриан Петров, представител на групата "Ултрас Левски", който уточни, че изказва лично мнение.

Категорично се обявявам против този модел и това, което се случва от толкова години насам. За първи път от 6-7 години има собственик, който обявява, че той е собственикът, че парите са негови. На голяма част от левскарите им омръзна любимият им клуб да бъде разменна монета в политически и икономически игри. Аз заставам срещу това нещо в качеството ми на фен на "Левски" и на гражданин. Ще има ли протести – тук топката е в полето на собственика на и на футболния клуб – дали те желаят да се обърнат за подкрепа към нас за такова начинание. Аз като футболен фен смятам, че ние трябва да изразяваме протеста си на стадиона. Когато 20 000 напълнят стадион "Георги Аспарухов" по определена тема, това ще е ясен знак. Когато ходят 500 човека и са апатични – това е проблемът в цялата ситуация. Когато хората са будни, имат мнение и го отстояват, тогава такива неща няма как да се случват. Аз лично бих подкрепил такива действия на стадиона. Ако има други, бих ги изслушал. Крайно време е да бъде спряно "Левски" да бъде разменна монета в някакви игри на по-високо ниво, каза още Адриан Петров.