Филип Станев: Този парламент свърши нещо важно - лъснаха истинските лица на българските политици

Филип Станев

Филип Станев

Важна работа свърши този парламент – че актуализира бюджета. Случи се обаче нещо много по–важно – лъснаха много истини, лъснаха истинските лица на българските политици. Това заяви пред камерите на БНТ депутатът от ИТН Филип Станев. 

Като пример той посочи Татяна Дончева, която по думите му показала как не трябва да се прави политика. Той я сравни с „медуза, която изрича ежедневно лъжи, обикаляйки телевизиите, която е отрова за българските политика“

Станев смята, че всички политически лидери са виновни, за да няма кабинет – и Христо Иванов, и Мая Манолова, и Корнелия Нинова…Нещо повече, отправяли се обиди към шефът на парламента Ива Митева и така нейните усилия да има нормалност и морал в парламента са се провалили.

Приемат се протегнати ръце, зад които стоят морал, закон и здрав разум, компромиси, които да доведат до съставянето на кабинет, който да ни гарантира едно стабилно управление, подчерта Станев.

Той призова българските граждани да бъдат по-активни на тези избори.

Нека да си представят морала, закона и доблестта на Ива Митево и лъжите и манипулациите на Татяна Дончева, преди да решат за кого да гласуват, посъветва депутатът от ИТН.

Що се отнася до това дали ще има Кирил Петков и Асен Василев ще направят нова партия, той се въздържа да коментира. Но смята, че ако се появи нов политически проект – ще има пренареждане и това ще бъде естествено.