Сурова глоба за Наско Сираков от дисциплинарната комисия на БФС

Мажоритарният собственик на "Левски" нарече председателя на съдийската комисия "абсолютен негодник"

Наско Сираков

Наско Сираков

Мажоритарният собственик на "Левски" Наско Сираков е глобен сурово от дисциплинарната комисия на БФС. Той ще трябва да плати 5000 лева за думите си към председателя на съдийската комисия Костадин Стоичков.

Сираков неколкократно го нарече "абсолютен негодник" в интервю пред БНР. Изказването му беше израз на недоволство срещу думите на Стоичков, че "Левски" няма причина да се оплаква от съдиите, след като в два мача е имало грешки в полза на сините.

Наказанието идва след сезиране на комисията по етика и феърплей.

"С всеки изминал мач се убеждавам, че това са едни абсолютни негодници. А най-голям от тях е този, който сега изпълнява ролята шеф на съдиите. Този абсолютен негодник трябва незабавно да се махне от тази длъжност и да изчезне от футбола. Той миналата седмица обяснява с цялото си нахалство как "Левски" два мача е облагодетелстван от съдиите. Този абсолютен негодник по най-бързия начин трябва да изчезне от футбола", заяви Сираков в средата на октомври.

Няколко дни преди това след извънредното заседание на съдийската комисия Стоичков каза: "Станислав Тодоров на мача "Арда" - "Левски" не отсъди дузпа в полза на кърджалийския клуб. На мача "Левски" - "Етър" Станимир Тренчев отсъди пряк свободен удар, който не съществува. "Левски" вкара и спечели мача. Понякога реферите грешат в една посока, понякога в друга. За каква тенденция говорят в "Левски".

В последните седмици много клубове се оплакаха от съдийството. БФС размаха пръст пред реферите с настояване да са по-внимателни.