Гаф: Елхата в София изгасна, украсата в столицата е стара

Седмица след официалното запалване на светлините на коледната елха в София – те угаснаха, предаде BGonAir. Угасналите светлини на коледното дърво разочароваха столичани.

"Ние за това дойдохме с децата - да видят елхата, ама тя не свети, даже обиколихме няколко пъти да не би да е друга елха. Друг път ще дойдем, догодина като я пуснат", сподели Янко Томов.

В дните преди Коледа по централните булеварди на София празничната украса се слива със светлините на автомобилите. Именно украсата край Народния театър с разпънатите кабели по земята станаха повод за редица негативни коментари в социалните мрежи. С настъпването на нощта обаче, светлините притъпяват усещането за препятствия.

"Специално украсата пред Народния театър е една и съща от няколко години", отбелязаха граждани. Те съветват Столичната община да вземе пример от Велико Търново. 

Македонецът Илия пък направи паралел с родния си град – Струмица, и забеляза, че София не се е постарала особено с украсата. "Няма нищо специално направено, в Струмица всяка година има много украса", посочи той. От Столичната община заявиха, че са отпуснати 140 000 лв. за празнична украса, но поясниха, че заради размера често се прибягва до спонсори. "София няма коледен дух, броди един коледен призрак. Когато става въпрос за градската естетика, не можем да си позволим всеки, който е решил да даде няколко гирлянда, но за сметка на това да се позволява да си закичи огромно светещо пано. Тук е работата на общината да създаде изисквания за тази коледна украса", категоричен бе общинският съветник от "Спаси София" Борис Бонев. 

Жителите и гостите на столицата вярват, че стига да има желание, може и украсата в София да изглежда по-добре.