Социалистите изгубиха преброител, другарки изпаднаха в истерия и го порицаха

Социалистите изгубиха един от преброителите си в залата по време на 50-ия юбилеен конгрес. За по-бързо и лесно отчитане на гласуването делегатите бяха разделени на няколко блока в зала 1 на НДК. На окончателния вот преди почивката, когато се гласуваше легитимността на конгреса да избира ръководни органи, мистериозно от четвърти блок изчезна преброителят. Водещият на заседанието Георги Свиленски се смая, но накрая помоли някой от колегите му преброители да го замести. 

"Как може такова нещо", възмути се млада социалистка, която не се усети, че микрофонът до нея е включен и се чува в цялата зала. Друга кахърна преброителка стигна и по-далеч, като намеси дори партийните закони: "Какво е това нещо, че това е против наредбата". "Какви са тия запивки, какви са тия закуски...", добави мъжки глас от сцената, който много приличаше на водещия заседанието Георги Свиленски, който също беше с включен микрофон.  

След кратка суматоха в крайна сметка другарите се преброиха и легитимираха конгреса си. В партийните редици имаше и млади социалисти, които се подсмихваха и коментираха, че след 4 часа и половина речи и гласуване преброителят вероятно се е отегчил и не е издържал на емоциите. На червеното заседание имаше и проблеми с раздаването на документи на делегатите, които иначе трябваше да гласуват след това. На практика, някои от тях така и не се запознаха за какво са вдигнали ръка.