Гаф на правосъдния министър - Стивън Кинг бил европейски писател

Десислава Ахладова

Десислава Ахладова

И новият правосъден министър Десислава Ахладова с гаф, която бе поканена да коментира по Нова ТВ последния европейски доклад за върховенството на закона у нас. На на въпрос дали той е като четиво на Стивън Кинг, тя отговори:

„Аз не бих си позволила да правя сравнение на доклад на Европейската комисия с четиво от европейската литература, защото би било обидно към самата Европейска комисия и към експертите, които са работили по този доклад, да правим такива сравнения“, коментира .  Тя е категорична, че жанрът на доклада не е „ужас“.

Излишно е да коментираме, че всеки тийнейджър по света знае, че Стивън Кинг е американец, станал известен най-вече със своите романи на ужаса, които го превръщат в един от най-продаваните писатели на 20 век.

Предшественикът на Ахладова – Данаил Кирилов, също ще остане в историята с няколко свои "знакови" изказвания. За случая с избягалите затворници например той заяви от трибуната на Народното събрание: „Случаи на бягство от затвора винаги е имало, като се започне от времето на граф Монте Кристо“. Граф Монте Кристо обаче не е историческа личност, а художествен образ от едноименния роман на Александър Дюма.