ТВ гафове: Водеща се извини, че честитила 10-и ноември, неин колега "прати" Стефка Съботинова в космоса

Жени Марчева и Петър Бакърджиев стартираха сутрешния блок на БТВ със странни констатации

Дали от еуфорията около днешния юбилей от падането на Тодор Живков, или заради неделния ден, водещи журналисти направиха гафове в сутрешните блокове. Първи се разписа спортният водещ на БТВ Петър Бакърджиев. Той беше поканен, за да коментира победата на Кубрат Пулев. Редакторът отбеляза, че най-добрият ни боксьор излиза на фона на песента на Стефка Съботинова "Притури се планината", която летяла в космоса. 

Бакърджиев вероятно имаше предвид "Излел е Делю Хайдутин". През 1977 г. песента, в изпълнение на Валя Балканска, е включена в Златната плоча на Вояджър на американските космически апарати „Вояджър 2“ и „Вояджър 1“ като музикално послание от Земята към далечния космос. 

Колежката му Жени Марчева продължи с гафовете и непонятно за зрителите започна да им се извинява, че им е честитила днешния 10-и ноември в началото на своя панел. Докато правеше интервю с Александър Каракачанов, тя констатира, че може би е обидила хората, които милеят по Живково време. Каракачанов я успокои, че не е направила кой знае каква грешка и припомни режимите на тока и икономическите кризи и фалити, които страната ни е претърпяла по времето на социализма.