Георги Харизанов: Промени в ръководството на ГЕРБ са възможни не по-рано от президентските избори

Георги Харизанов

Георги Харизанов

"Всички губят от това, че доказани политици не са в листата на ПП ГЕРБ, но това е лична воля". Това заяви анализаторът Георги Харизанов, член на ГЕРБ и основател на Института за дясна политика, пред "Фокус".

"Жалко е, че политици с опит и мъдрост не са в листите, всички губят, но това е нормално. Това са хора, много компетентни в ресорите и секторите, в които работят, хора с огромен политически опит. Това е политическа класа, политици с опит и мъдрост, които много години са били в политиката на важни позиции. Всички губят от тази история, но животът следва своя цикъл – едни си отиват, други идват на тяхно място и дано се справят по-добре", допълни политическият анализатор. Според Георги Харизанов по-важното е, че в листите на ГЕРБ имат място само експерти, доказани професионалисти с опит и знания в определени сектори. "Има известно прочистване в листите на ГЕРБ, но то е в името на младите специалисти", каза още той.

"Основните мотиви, които ще помогнат на ГЕРБ да спечелят на предстоящите избори, са неоспоримите факти за свършеното през мандата, доверието, което са изградили до момента и липсата на конкретика в опозицията", посочи Георги Харизанов.

По отношение на това, дали се очакват промени в ръководството на ГЕРБ, Георги Харизанов обясни, че не са изключени такива, но те ще са възможни на Конгреса на ГЕРБ, който ще се състои не по-рано от президентските избори през есента.