Георги Любенов успя да ядоса спокойния Стефан Тафров за десните гласове към Мая Манолова

Дипломатът е категоричен: ДБ не е подкрепяла бившата омбудсманка

Георги Любенов и Стефан Тафров

Георги Любенов и Стефан Тафров

„Това, че се говори за Демократична България след изборите, означава, че партията е фактор. Сега един бивш член на БКП ми казва, че съм син на комунисти. Никога не сме подкрепяли Мая Манолова. ДБ имаше кандидат, който не стигна на балотажа и призова избирателите да гласуват по съвест“. Това каза Стефан Тафров, член на ръководството на „Да, България“ пред БНТ. Водещият Георги Любенов успя да ядоса иначе спокойния Тафров, като на няколко пъти констатира, че симпатизантите на „Демократична България“ са гласували за Мая Манолова. Дипломатът повиши тон: "ДБ не е подкрепяла Мая Манолова. Точка". 

„За Демократична България беше важно да има добър кандидат. Грешката ни беше, че не издигнахме по-рано Борис Игнатов. В София коалицията ни има много добър резултат с 8 районни кметове. Разбира се, имаме много работа и не се самозалъгваме. Никой от ръководството на ДБ не е критикувал Ицо Хазарта. Дай, Боже, повече творци с позиция“, коментира Тафров. 

„Не мисля, че в позицията към Русия има втърдяване. Заедно с изгонването на дипломат от България, обвиненият в шпионаж Николай Малинов беше награден от Владимир Путин, което беше шамар за България. По случая със Скрипал България беше една много малкото страни, която не изгони руски дипломат. Сега беше направена пиар акция“, каза още дипломатът. В навечерието на 10-ти ноември той призова Столичния общински съвет и кмета Йорданка Фандъкова да кръстят булевард на името на Вацлав Хавел.