Георги Свиленски обвини опозицията в БСП в двулично поведение

Оценката на резултатите от изборите, която даде националният съвет на вчерашния форум на БСП, е добра, но е недостатъчен броят на избраните кметове и общински съветници, тъй като си бяхме поставили по-голяма цел брой общински съветници. Това каза в Сутрешния блок на БНТ депутатът от БСП Георги Свиленски.

Това, което беше констатирано на този форум, бе, че има мобилизация, има желание за промяна в държавата, обаче има фактори, които пречат това нещо да се случи - купуване на гласове, заплашване на хора и кандидати, включване на МВР в предизборния процес и самата кампания. За всичко това има подадени сигнали, каза още Свиленски.

Той заяви, че промяната в БСП е започнала преди 3-4 години и не спира.

Исканията за оставки са само пред медиите, вчера на форума беше мястото за искане на оставки, но никой от членовете не постави въпросът. Никакво желание не видях в тези, които искаха оставки, да си ги отстояват. Това е едно двулично поведение, когато пред медиите искаш да покажеш позиция, но нямаш аргументи, категоричен беше Свиленски.

На изказването на Сергей Станишев, че БСП не може да стане алтернатива на управляващите, той отговори така: Вече 3 поредни години БСП показва ръст на своята подкрепа в обществото. Спечелихме президентските избори, после на парламентарните два пъти повишихме броя на народните представители, следващите европейски избори - един евродепутат в повече, на местните избори - 4 областни града повече. Как точно господин Станишев или някой друг си представя рязкото завръщане на БСП с 80-90%, попита Свиленски.

Той каза, че конгресът на БСП догодина ще бъде до 15 май.