ГЕРБ: Няма да позволим, след като загуби изборите, Мая Манолова да лъска имиджа си на наш гръб

Цветомир Паунов

Цветомир Паунов

Твърденията на инициативния комитет, издигнал Мая Манолова за кмет на София, не показва нормално политическо поведение. Ние като най-голямата и отговорна партия няма да позволим да сме постоянен обект на твърдения, които не отговарят на истината. Това заяви областният координатор на ГЕРБ Цветомир Паунов по време на пресконференция в централата на партията.

„Г-жа Манолова постоянно сапунисва и лъска своя имидж. Ако се опитва да търси причина за загубата на изборите по този начин, не я чака нищо хубаво в политическата й кариера“, прогнозира той.

„Оказва се, че ГЕРБ е виновен за всичко след 1989 г. - за фалита на банките по време на Прехода, за заплатите от 3 долара, за купонната система, за всичко, което се случва в държавата. Това повече не може да продължава така“, категорични са от ГЕРБ. 

„Давността на аферата "Костинброд" още не е отминала“, припомнят от партията.

„Тези същите хора, загубили изборите в София, сега търсят причините в нас за това. Вместо да честитят на опонента си и да продължат, сме свидетели на подобни внушения. Все някой друг им е виновен за загубата. Тази политика на омраза и противопоставяне не носи нищо добро“, посочват от ГЕРБ.

Паунов допълни, че опонентите им постоянно пръскат фалшиви новини и изкривяват действителността. „Всичко това от някой, който се има за сериозен политик“, отбеляза той.

Кметът на район „Искър“ от ГЕРБ Ивайло Цеков каза, че е омерзен от обвиненията, които бяха отправени спрямо него за купуване на гласове. „Свидетели сме на манипулации и внушения от всякакъв тип“.

Той отрече да е говорил с когото и да било за покупката на гласове. И се закани да защити името си в съда.