Гешев: Арестуваният антимафиот е предупреждавал магазини за предстоящи проверки

Задържаното лице от около година е служител на ГДБОП

Иван Гешев

Иван Гешев

Зам. главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов дадоха подробности по време на брифинг за извършения вчера арест на антимафиот, който е  бил част от разбитата преди дни банда полицаи от столичното 4-о РУ. По думите на Гешев, в резултат на допълнителни действия са събрани достатъчно доказателсва и вчера той е бил привлечен като обвиняем.

Бившият служител на МВР е предупреждавал собственици на магазини за престоящи проверки, касаещи продажба на неистински стоки и ментета, заяви Иван Гешев. Документирани са няколко такива случая.

От брифинга стана ясно, че задържаното лице от около година е служител на ГДБОП.

Обвинението в момента е за участие в организирана престъпна група, а не за взимане на подкуп, въпреки, че за дейността, която е извършвал е получавал определени суми пари, обясни Гешев. Сумата е зависела от договарянето със съответния магазин и не е имало твърда тарифа, каза Гешев.

Припомняме, в края на януари Специализираната прокуратура обвини 4-ма полицаи начело с шефа на "Икономическа полиция" към районното Красимир Кръстев. Те са обвинени, че от 2017 до 2019 г. рекетирали търговци с 200 до 2000 евро.