Гешев се срещна с дядото на убитото момченце в Мездра

Районният съд в Мездра днес е постановил най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на 38-годишния Д. Й., обвинен за престъплението

снимка: пресцентър на Прокуратурата

снимка: пресцентър на Прокуратурата

Главният прокурор на Република България Иван Гешев се срещна днес в Съдебната палата с Тома Томов, дядо на 8-годишното момче, открито мъртво в петък в Мездра.

Срещата се проведе по молба на г-н Томов, като на нея присъства и говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Главният прокурор изказа съболезнования на г-н Томов и семейството на детето и увери. Гешев обясни, че към момента се извършва детайлно разследване по случая, като целта е да изясни каква е обективната истина.

Досъдебното производство за смъртта на детето е взето на специален надзор в Окръжна прокуратура-Враца и Апелативна прокуратура-София, стана ясно още от думите на обвинител номер едно. 

Районният съд в Мездра днес е постановил да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 38-годишния Д. Й., жител на същия град, който е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на осемгодишно дете, съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд във Враца.

В обвинението срещу мъжа е посочено още, че той не е допускал и не е желаел смъртта на детето, но я е причинил вследствие неправилно съхранение на огнестрелно оръжие и боеприпаси в дома си в Мездра.

Мотивите, с които съдът е постановил най-тежката мярка за неотклонение, са да се осуети укриването на лицето или извършването на престъпление, както и да не се попречи на разследването с оглед характера и тежестта на обвинението срещу него, се допълва в съобщението.