Гимнастичките ни играят в празна "Арена Армеец"

Световната купа по художествена гимнастика в София, която е планирана за 10-12 април, ще се проведе, но при закрити врата. "Тема Спорт" научи, че състезанието, което е едно от ключовите за подготовката на грациите за олимпийските игри в Токио през лятото, няма да бъде отменяно или отлагано. "Арена Армеец" обаче ще остане празна, като достъп ще бъде осигурен само на състезателките и техните щабове.

Световната купа в София е вторият турнир от престижната верига, предвиден за тази година. Преди това грациите трябва да вземат участие на състезанието в Пезаро, което е предвидено за 3-5 април. На този етап все още няма яснота дали то изобщо ще се проведе, предвид значително по-тежката обстановка, която е в Италия в момента. Очаква се решение по казуса в близките няколко дни. В последната седмица родните гимнастички отказаха няколко участия на турнири с по-нисък ранг.

Те ще продължат подготовката си в София, като ще променят програмата си спрямо ситуацията, която е доста динамична и се мени почти ежедневно. Припомняме, че България има пълен комплект квоти в художествената гимнастика и нашите грации могат да си позволят да не участват на турнири до олимпиадата в края на юли.