"Глабволгарстрой" се оттегля от скандалния проект "Алепу Вилидж", друг ще го довършва

"Глабволгарстрой" (ГБС) се отказва от скандалния проект "Алепу Вилидж", който нашумя миналото лято. Проектът ще бъде довършен от друг инвеститор, обяви Стоян Василев на пресконференция в София. Той се представи за новия инвеститор на луксозния комплекс на брега на морето недалеч от Созопол.

ГБС мотивира оттеглянето си от проекта с негативната кампания и отрицателния обществен отзвук. Иначе "извършените строителни дейности са напълно законосъобразни и в съответствие с одобрените проекти", посочват от строителната компания.

Реално смяна на собствеността в дружеството "Алепу Вилидж" АД няма, показва справка в Търговския регистър, пише Медиапул.бг. Действителните инвеститори в скандални проект никога не са се показвали публично и остават анонимни. Това са компанията "Г и М Консулт" на Пламен Младенов Марков и "К Кептитал" на Кристиян Конов Христов, показва проверка в Търговския регистър.

От обясненията на Стоян Василев стана ясно, че той е купил от "ГБС Турс" само правото за строеж за проекта "Алепу Вилидж". Теренът остава собственост на "Аллепу Вилидж" АД, каза Василев.

От дружеството "ГБС Турс", което е носител на отстъпено право на строеж и на разрешението за строеж на ваканционното селище, съобщиха, че е продадено на Стоян Василев без да се дават подробности.