Главният секретар на Радев критичен към Гешев: Инсталиран сте, за да не давате отговори

Димитър Стоянов

Димитър Стоянов

Главният секретар на президента Румен Радев - Димитър Стоянов, отговори на атаките от главния прокурор Иван Гешев към държавния глава. На страницати са във Фейсбук той  отправи въпроси към обвинител номер едно, като уточнява, че не очаква отговор, защото главният прокурор e "инсталиран, за да не дава отговори".

Стоянов реагира на изразеното от Гешев становище, че не е новост политици и олигарси да плащат на провокатори, за да употребят гражданската енергия. "Новото е, че този, който следваше да е обединител на нацията - Радев, подкрепи бегълците от правосъдието. Ние продължаваме в името на бъдещето на Родината"", написа още главният прокурор, което очевидно е провокирало и въпросите, които му задава главният секретар на Радев.

Вижте кои са въпросите, които  Димитър Стоянов отправя към Иван Гешев:


1. Може ли да посочите в какво точно се състои подкрепата на президента Радев за определените от Вас като бегълци от правосъдието?


2. Къде в Конституцията на Република България е записано, че президентът трябва да е обединител на нацията? Надявам се, че правите разлика между обединител и олицетворяващ единството на нацията (последното е записано в чл.92(1) от КРБ).


Освен това в КД25/1995 г., уважаемият Конституционен съд е дал тълкувателно определение какво означава "олицетворяване на единството на нацията".


3. Защо г-н главен прокурор позволихте Божков да избяга от т. нар. правосъдие?


4. Може ли да посочите сметките с финансови средства за т. нар. платени протести?


5. Защо вместо да разкриете истината за корупционните схеми на Божков с изпълнителната власт и липсващите над 700 млн. в бюджета, както и причините за честите посещения на един ПР, вие се занимавате с интриги?


6. Кога ще публикувате чатовете на премиера, министри и депутати с Божков и не само с него?