Глобяват Ицо Хазарта в парламента

Ицо Хазарта, снимка: БГНЕС

Ицо Хазарта, снимка: БГНЕС

Рапърът Христо Петров-Ицо Хазарта, който е депутат от „Продължаваме промяната“ (ПП), е отсъствал неоправдано от две пленарни заседания през декември. Това показва справка на сайта на Народното събрание (НС). Той е липсвал на 16 и 17 декември. Припомняме, че тогава Ицо Хазарта имаше участие в клуб в Бургас.

Още един депутат от ПП е регистрирал неоправдани отсъствия въпросните два дни – Йордан Маджунков, представител на Пловдив-град. Според финансовите правила на парламента, за съответните дни депутатите няма да получат възнаграждения, предаде Flagman.

Любопитно е, че подобна дисциплинарна мярка ще бъде наложена и на Владислав Панев от „Демократична България“ (ДБ). Той е отсъствал на 9 и 10 декември. В първия от двата дни обаче Панев бе засечен да си прави селфи в кулоарите на парламента с Делян Пеевски от ДПС, което предизвика сериозен скандал в редиците на ДБ. Неясно защо според регистрите на НС депутатът от „Демократична България“ се води с неоправдано отсъствие тогава.

Наказание получава и един бургаски народен представител – Константин Бачийски от ПП. Той е липсвал на 9 декември. С неоправдано отсъствие миналия месец са още няколко депутати – сред тях и бившата министърка в няколко правителства Екатерина Захариева.