Готви се поредната голяма подмяна на "Голямата Промяна"

В тази страна на власт е Глупостта - докога?

Момчил Дойчев

Момчил Дойчев

Момчил Дойчев

В момента ни управлява най-лошата авторитарна и проруска фракция на престъпната БКП. На 10.11. 1989 г. на власт дойдоха перестройчиците, които до 1997 г. допуснаха толкова демокрация в България, колкото разрешава КПСС и по-късно КГБ. Когато кагебесните бандити свалиха с преврат през август 1991 г. лидера на перестройката Михаил Горбачов, нашите "реформирани" социалисти не реагираха, защото "нямали достатъчно информация". Това показа що за "демократи" са бившите комунисти. След провала на кагебесния преврат и идването на Елцин на власт в Русия, те заговориха за "опасността от реставрация на капитализма" в Русия и се заеха чрез правителството на Жан Виденов да реставрират социализма в България. В резултат

фалираха за втори път държавата в рамките само на 8 години

- постижение, достойно за Гинес. И вместо да бъдат осъдани и прогонени завинаги от политиката, само 4 години след единственото време, отпуснато на Обединените демократични сили да върнат България в нормалния некомунистически свят, "мъдрият" български народ ги върна на власт с помощта на бившия български цар, на когото бе позволено да се върне в страната, но при много ясно определени условия - забавяне на евроатлантическата интеграция на страната, връщане на власт на посткомунистическата олигархия и постепенна, пълзяща реставрация на авторитаризма. В помощ на новоизлюпените "царисти- републиканци“ бяха двете най-мощни партии на задкулисието - БСП и втората след БСП проруска партия у нас, маскирана за заблуда на неграмотното простолюдие като "турска".

Все пак България бе поела по евроатлантически път и те нямаха сила да ни върнат обратно в руския кауш, който постепенно след 2001 г. бе започнал да се възстановява, след като КГБ си избра нов „цар“ и го постави на престола в Русия през август 2000 г. със задачата "Възраждане" на СССР и на съветското мракобесие. 

По време на световната финансово-икономическа криза през 2008 г.,

филиалът на КГБ създаде нов примамлив популистки проект в България,

подменящ и предпазващ от появата на истинска демократична десница в България - ГЕРБ. Припомняме първите думи на Борисов, когато дойде на власт: "Където и да бръкнеш, навсякъде /корупционни/ схеми". 

Първото правителство на ГЕРБ свърши много полезни неща и затова филиалът на КГБ го свали от власт с Февруарския метеж и Костинбродския изборен преврат през 2013 г. 
Но антибългарските проруски диктаторски сили се нуждаят непрекъснато от усъвършенстване на корупцията и ускорена реставрация, която не можеше да дойде без помощта на бившите комунисти. В резултат на тяхната алчност получихме за година и половина втората тройна коалиция и правителството "Пеевски", което буквално ошушка България, но подготви почвата за превръщането на ГЕРБ в партия, която за да остане на власт, трябва да следва друг дневен ред - такъв , който реставрира рецидивите на социализма и корупцията. В същото време с помощта на РИСИ, начело с ген. Решетников бе подготвен нов проект , още по-проруски и авторитарен, с който вече станалият неудобен "прозападен" ГЕРБ да бъде свален от власт и бъде поставено правителство или още по-добре поредица от служебни правителства на ген.Радев, с помощта на които простолюдието да се отврати от парламентарната демокрация и да поиска у нас да стане "като в Русия". Появиха се дори постове в социалните мрежи с молба Путин да ни обяви война и Русия да ни „освободи за трети път“.

Някой ще каже , че проектът „Радев“  е малоумен

/като основните участници в него/, но кой може да каже докъде достига и какви аджеба са границите на простотията българска?

В резултат на режисирани протести през лятото на 2020 г. най-после ГЕРб бе свален от власт. Задкулисието си избра и предостави на Радев политически неподготвени, макар и с добри намерения хора да „продължат Промяната“. Но „Промяната“ така и не можа да настъпи, просто защото паралелно в „Промяната“ се бяха примъкнали освен бившите комунисти и новият популистки проект - т.нар. „няма такава държава“ /но „има такъв народ“/, които простолюдието дори направи първа политическа сила. В следствие на тяхната „политика“ за по-малко от година се разбра не само, че „няма такава държава“ но и че вече „няма такъв народ“.

След като Задкулисието свали правителството на ПП, ДБ и Ниновата БСП, на власт се задава нова поредица от президентски „служебни“ правителства, които да продължат не промяната, а да засилят хаоса и страха, да подлудят с други думи хората, а на самата Промяна да придадат не евроатлантически, а евроазиатски измерения. 

Задава се с други думи не нова голяма Промяна, а нова, поредна Голяма Подмяна.

Но това тече вече от 33 години ние сме обръгнали. 

„Пак ли ще живеем в лъжа? ... 

Пак ли ще търпим и до кога? ...

И последната илюзия умря... 

В тая страна на власт Е глупостта“.

ДОКОГА???