Триумфално завръщане на Григор Димитров - надигра Маестрото на най-голямата сцена!

Така българинът заслужено се класира сред най-добрите четири и му предстои сблъсък с Даниил Медведев

Григор Димитров, снимка: dir.bg

Григор Димитров, снимка: dir.bg

Григор Димитров постигна една от най-великите си победи в кариерата, като пребори демоните и надигра Роджър Федерер на четвъртфиналите на US Open. Българинът спечели оспорвания двубой  с 3:2 сета (3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2).

Българинът се класира на третия си полуфинал в Големия шлем след проява на фантастичен характер в драматична битка, която продължи три часа и 10 минути.

Гришо победи убедително в петия сет, но ключовата част бе четвъртата, която показа, че е съвършено променен играч. Великият му опонент бе подчинен за първа победа в съперничеството им, която идва в осмия опит.

Така българинът заслужено се класира сред най-добрите четири и му предстои сблъсък с Даниил Медведев. Успехът е забележителен, въпреки 38-годишната възраст на швейцареца. Гришо премина психологическа бариера, която мнозина негови фенове и крайни критици смятаха за непреодолима. Импулсът може да се окаже ключов за успех не само в Ню Йорк, но и в следващите години. Постоянството му на първи сервис и общо 10 спасени възможности за пробив разстроиха играта на Маестрото. Димитров вече има победи над тримата най-големи тенисисти на нашето време. Освен това прави забележителен скок в ранглистата до 25-о място.

Мачът започна по възможно най-лошия начин. Григор загуби първото си подаване и набързо изостана с 0:3 гейма. След това взе сервис гейма си и започна да изравнява нещата - 2:4. Федерер сервираше страховито, но съперникът му постепенно започна да се отпуска и да му задава повече въпроси. Швейцарецът взе трудно подаването си, за да поведе с 5:2. Изчака следващото и с постоянен първи сервис поведе в сетовете след половин час игра.