Григор Димитров изкачи две позиции в публикуваната днес световна ранглиста на АТР

Най-силният български тенисист в историята Григор Димитров изкачи две позиции в публикуваната днес световна ранглиста на АТР и е вече на 27-ото място.

Тази седмица той ще изиграе последния си турнир за сезона. Това е Мастърс 1000 състезанието в Парижката зала „Акор Арена“. Почти сигурно във вторник Димитров ще излезе на корта срещу участващия с „уалйд кард“ френски левичар Юго Юмбер.

Григор се нуждае от поне три победи във френската столица, за да не завърши 2019 година с отрицателен баланс за първи път от 2011-а. Хасковлията с местожителство в Монте Карло е записал 18 победи и 20 загуби до момента, предава БНР.

Миналата година той стигна до третия кръг на турнира и има да защитава 90 точки за ранглистата.

Националът за Купа „Дейвис“ Димитър Кузманов, който продължава да се възстановява от контузия, е на 361-а позиция, а съотборникът му Александър Лазаров е №514 в класацията.

На върха няма промяна. Води Новак Джокович, следван от Рафаел Надал. Двамата също ще играят в Париж. Трети продължава да е спечелилият 103-а титла в кариерата и десета в Базел Роджър Федерер.

В подреждането „Рейс ту Лондон“ за определяне на участниците в заключителния турнир на най-добрите в АТР са известни шестима. Това са Надал, Джокович, Федерер, Даниил Медведев, Доминик Тийм, който триумфира вчера във Виена, и Стефанос Циципас.

За последните две места в Париж ще се борят Александер Зверев с 2855 точки, Матео Беретини с 2660, Роберто Баутиста Агут с 2530, Гаел Монфис с 2350, Давид Гофен с 2325 и Фабио Фонини с 2280 точки.