Григор Димитров на родна земя: В момента нямам треньор, връщам се в националния отбор

С Андре Агаси винаги сме поддържали контакт, той винаги е там, ако се нуждая да говоря с него

Григор Димитров

Григор Димитров

Григор Димитров обяви, че в момента е без треньор. Последно в щаба на българина бе Радек Щепанек. Първата ни ракета заяви на специална пресконференция в София обаче, че продължава да получава съвети от Андре Агаси. Запитан дали смята да играе на Sofia Open догодина, бившият №3 отговори: „Винаги имам желание. Тази година също, но имах контузия. В момента нито имам треньор, нито имам правилната програма. Работя върху доста неща в момента“. Той подчерта, че ще се върне в националния отбор на България като капитан за АТП Къп в Австралия и тепърва ще говори с останалите момчета, за да кажат каква е тяхната програма. 

„С Андре винаги сме поддържали контакт. Той винаги е там, ако се нуждая да говоря с него. Цяла енциклопедия е, когато говорим по телефона, трябва да имаш час и половина свободен. Специален човек е“, сподели бившият №3. Запитан дали има нужда от период, в който да бъде без треньор в началото на сезона, Григор сподели: „Не съм в паника в момента да намеря треньор. Винаги си мисля, че когато нямам някой до себе си, е трудно да тренирам. В миналите месеци обаче сам съм правил неща, които не бях правил“.

„Нужно е да имаш свобода, да намериш себе си, да станеш по-близък със себе си. Какви ли не разговори нямах със себе си по време на мач. Интересно беше, но все пак няма как без треньор, ако искаш да стигаш по-напред. Но няма и да бързам“, сподели бившият №3. Най-добрият резултат на Григор за годината дойде в турнир, в който той нямаше треньор в щаба си. На US Open беше без Андре Агаси и без Радек Щепанек, а дебютира на полуфинал в Ню Йорк. На въпрос на TennisKafe.com какви качества трябва да има новият му треньор, Димитров каза: „Относително е. Все пак толкова време ще говорим заедно. Винаги ще е добре да имаме химия един с друг. Всеки може да играе тенис на нашето ниво. Понякога мачът се решава от две-три точки и треньорът има роля“.