Григор Димитров направи промяна в двойката за мача с Белгия

Григор Димитров

Григор Димитров

Играещият капитан на отбора на България за тенис турнира АТП Къп Григор Димитров направи промяна в двойката за решителния мач в група „С“ срещу Белгия във вторник. 20-ият в световната ранглиста Димитров ще си партнира в Сидни с втората ни ракета Димитър Кузманов, а не с Александър Лазаров, с когото играха при победите над Великобритания и Молдова. За последно Гришо и Мико играха в тандем на 2 февруари 2013 година за Купа "Дейвис", когато отстъпиха в пет сета на финландците Хелиовара и Континен в София.

В първия двубой утре от 08:30 часа (наше време) Кузманов ще срещне Стив Дарси. Пловдивчанинът, който е №423 в света, е спечелил единствения двубой срещу 35-годишния Дарси. В Марбург, Германия, през 2016-а Мико се наложи с 6:3 и отказ на белгиеца. След него в мача на първите ракети Григор Димитров се изправя срещу Давид Гофен. Българинът води категорично с 11-1 победи срещу белгиеца във всички мачове помежду им. После е срещата на двойки. Срещу българите са записани Сандер Жиле и Йоран Влиген. Димитров може да направи промяна в нашия дует минути преди началото на двубоя.

При успех над белгийците отборът на България ще заеме първото място с три победи в три мача. В този случай Григор и компания ще се изправят срещу домакините от Австралия на четвъртфиналите. При евентуална загуба на националите и очаквания успех на Великобритания над Молдова в по-ранната среща в групата, е възможна въртележка.

От АТП обясниха за БНР, че ако три отбора завършат с по две победи и загуба, то първият критерий, по който ще се подредят отборите е съотношението в сетовете, а при равенство се вземат предвид процентът спечелени геймове. В момента България е лидер с 2-0 победи и 4-2 сетове. След това са Белгия (1-1, 4-2) и Великобритания (1-1, 3-3). Българите имат шанс да продължат и като един от двата най-добри втори състава. В този случай ще играят срещу победителите от група „А“, където са Сърбия и Франция, или „Б“, където лидер е Испания.