Григор Димитров не успя да класира отбора за четвъртфинали на ATP, чакаме мача при двойките

Григор Димитров

Григор Димитров

Резултатът между българския отбор по тенис и този на Белгия в решителния сблъсък за продължаването напред в турнира ATP Cup вече е равен.

Григор Димитров и компания имат две победи в първите си два сблъсъка от Група C с по 2:1 срещу Великобритания и Молдова, но само краен успех срещу белгийците би им гарантирал участие на 1/4-финалите в надпреварата.

Откриващият двубой за деня противопостави вторите ракети на България и Белгия, съответно Димитър Кузманов и Стив Дарси. Кузманов демонстрира страхотна класа и спечели първия сет на нула, като върза "геврек" на опонента си. Българинът не срещна особени затруднения и спечели и втория сет, достигайки до напълно достатъчното 6:3. 
След приключването на първия мач на корта в Сидни, един срещу друг излязоха големите звезди Григор Димитров и Давид Гофен.

Белгиецът обърна Гришо от 0-1 до 2-1 сета и върна интригата в мача. Така спорът при двойките ще реши всичко в сблъсъка между двете страни. Мачът е последен в програмата, като от него зависи дали нашият тим ще продължи напред към 1/4-финалите.