Григор Димитров откри сезона на трева с елитна победа

Българинът надигра британецът Камерън Нори

Григор Димитров

Григор Димитров

Шампионът от 2014 г. Григор Димитров се класира за II кръг на тенис турнира в лондонския "Куинс Клъб" от категория "АТР 500". В първия си мач на тревна настилка този сезон първата ракета на България (№22 в света) срази поставения под №3 и миналогодишен финалист в надпреварата в британската столица Камерън Нори (Вбр) след обрат с 6:7 (2), 6:1, 6:4.

Световният №11 измъкна първия сет в тайбрек след изключително равностойна игра и фантастично представяне на сервис и от двамата тенисисти. В първата част никой от двамата не даде точка за пробив на съперника, като и двамата загубиха само по 8 точки на свое подаване.

За разлика от Нори, Димитров задържа ритъма си до самия край на мача. Григор вкара 76% първи сервис и спечели 78% от разиграванията на него, както и 65% от тези на втори сервис, като спаси всички четири брейкбола, включително три поредни в осмия гейм на решаващия сет.

31-годишният хасковлия завърши двубоя с 18 аса и общо 47 печеливши удара, допускайки 3 двойни грешки и общо 27 непредизвикани. Българският топтенисист пропусна един мачбол при подаване на Нори в 9-ия гейм на третата част, но веднага стигна до нови две поредни точки в своя сервис и се възползва още от първата след 1:57 ч. битка на централния корт.