Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на Мъри Ривър Оупън

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на подготвителния тенис турнир Мъри Ривър Оупън след трисетов успех над Алексей Попирин – 6-4, 6-7 (5), 6-3, за малко над два часа и 20 минути игра.

Българинът взе първия сет след пробив още в откриващия гейм на мача, като във втората част сервираше за чиста победа, но допусна рибрейк в десетия гейм. Австралиецът вкара сета в тайбрек, където бе по-съобразителен, реализирайки третия си сетбол. Григор поведе на бърза ръка с 5-0 в третата част, но допусна отпускане и позволи на Попирин да намали до 3-5, след като пропусна пет мачбола.

В крайна сметка, 29-годишният хасковлия се поздрави с успеха и ще играе за място на полуфиналите срещу французина Корентен Муте. Мачът между двамата стартира малко по-късно, след като програмата в подготвителните турнири бе нарушена заради случая на коронавирус на служител в „Гранд Хайт Хотел“ в Мелбърн. По-рано Григор научи и съперника си в първи кръг на Аустрелиън Оупън – полуфиналистът от 2017 ще се изправи срещу финалиста от 2018 Марин Чилич. /БГНЕС