Григор Димитров се класира за четвъртфиналите в Акапулко

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на тенис турнира в Акапулко, Мексико след победа с 6:4 и 6:2 над сърбина Миомир Кецманович.

В следващата фаза българинът, който спечели турнира през 2014 година, ще се изправи срещу квалификанта Лоренцо Музети. Италианецът затвърди прекрасното си представяне и след като на старта отстрани Диего Шварцман, тази сутрин се справи и в канадеца Франсис Тиафо за успеха с 2:6, 6:3 и 7:6(1).

Двубоят не започна по плана на Димитров, който допусна пробил от Кецманович още в първия си сервис гейм. Българинът реагира по възможно най-добрия начин, направи два поредни пробива и взе следващите четири гейма, за да поведе с 4:1. Кецманович не се отказа лесно и успя да намали резултат до 4:5, като спаси четири сетбола  на Димитров. В крайна сметка Гришо показа класа и след убедително представяне в десетия гейм поведе в резултата – 6:4.

Хасковлията започна втората част с гейм на нула, а Кецманович изравни за 1:1. Последва нова прекрасна серия за Димитров и след като спечели три поредни гейма, поведе с 4:1. Развръзката дойде при 5:2, когато Димитров изоставаше в резултата с 30-40, но успя да обърне и да затвори гейма, а с това и мача. Така след час и 27 минути Григор Димитров се класира за следващата фаза.