Груевски: В живота си не съм влизал в багажник с каквато и да е цел

Тръгнах, защото в затвора ми подготвяха линч

 Бившият македонски премиер Никола Груевски отговори на изявлението на настоящия Зоран Заев, че той е напуснал Македония в багажник на автомобил.

Агенция „Фокус“ публикува целия текст на отговора без редакторски промени, като уточнява, че изразените ппозиции и направените твърдения са на Никола Груевски.

„Днес нашият премиер е съвсем ХАЙ . 
Нашият човек само преди година, след като стартира семеен бизнес със засаждане на марихуана за медицински цели, ни обясняваше, че трябва да легализираме марихуана, така че да сме ХАЙ, както според него били в Амстердам ...

Преди няколко дни, когато беше по-малко ХАЙ, по „ТВ 24“ каза: "Мисля, че може би Груевски е влязъл в багажник на кола в мазето. "В духа на това, което той каза миналия ноември, "може би" съм бил отвлечен. Няколко дни по-късно, за интервюто във FAZ (Frankfurte Allgemaine Zeitung –бел. прев.) в Берлин, му се е видяло ХАЙ, ако махне първите две думи, "мисля" и "може би".

Знам, че в живота си не съм влизал в багажник с каквато и да е цел. Заев знае истината. Тръгнах, защото в Македония имаше политически мотивирани процеси срещу мен, в които постановените от него решения са известни предварително, въпреки че нямаше никакви правни аргументи, никакви престъпления и следователно доказателства. Тръгнах, защото в затвора ми подготвяха линч. Истината е, че заминах много лесно и просто, а той прекара една четвърт от емисията преди няколко дни в лъжа и фантазиране, в която говореше за мен и как съм заминал. Тогава той започна да лъже света чрез международните медии.
Виждате ли, той си представи, че съм напуснал, както наскоро чух, че когато е бил в опозиция, те са били пренесени и тайно вкарани в съседна държава, "на консултации". Всеки започва от себе си. Така че вероятно си казал: "Ако можех да вляза в багажника, за да сменя името, историята и идентичността, защо не той, защото не ги е смени ...".
Но "ХАЙ" трябва да знае, че идва време за „Гудбай“. Защото хората не са точно ХАЙ и разбират, че нашият "ХАЙ" веднага щом си отвори устата и лъже. Лъже по-лесно, отколкото диша.. Всъщност, не лъже само, когато мълчи. И най-вероятно тези, които го разбират и най-дълго го знаят - хората от Струмица, които казват, че „много му мели устата“.