Херцогът на Единбург празнува 99-я си рожден ден в уединение с Елизабет II

Днес, 10 юни херцогът на Единбург празнува своя 99-ти рожден ден. Той ще отбележи събитието единствено със съпругата си Елизабет II в замъка Уиндзор. Официалният акаунт в Инстаграм на кралското семейство по този повод публикува нова снимка на херцога на Единбург и съпругата му.

Бъкингамският дворец публикува вчера, 9 юни хубав портрет на Елизабет II и съпруга й херцогът на Единбург, съобщава БГНЕС. Това става само няколко часа преди той да отпразнува 99-ия рожден ден. Новата снимка е направен по-рано този месец в замъка Уиндзор, където двойката е изолирана от средата на март. Кралицата е с флорална рокля, украсена с редица перли, докато херцогът е както винаги, много елегантно облечен в блейзър и сиви панталони. Кралицата и нейният принц ще отпразнуват тази 99-та годишнина сами в замъка Уиндзор и не е насрочена никаква семейна среща заради Covid-19. Въпреки това, както на рождения ден на кралицата на 21 април, те ще могат да разговарят с любимите си хора чрез видео връзка.

Почитателите на Инстаграм на британския кралски акаунт побързаха да публикуват поздравления за тази годишнина. "Честит рожден ден, вие двамата сте толкова елегантни", "Да живее негово величество", "Обичаме ви и двамата толкова много", "Да живее принцът", може да се прочете в публикуваните коментари.

Въперки че херцогът на Единбург се оттегли от обществения живот през август 2017 г., той остава много популярна фигура сред любителите на кралското семейство. Неговата хоспитализация в болницата „Едуард VII“ в Лондон в продължение на четири дни малко преди Коледа миналата зима накара британците да треперят. Чувство на страх без съмнение споделя майката на четирите й деца Ан, Чарлз, Андрю и Едуард. Филип и Елизабет са женени от 20 ноември 1947 г., и са заедно 72 години! Изключително съпружеско дълголетие, което кралската двойка трябва да се надява да продължи още.