Холивудски звезди пуснаха антируски клип, обвиняват Тръмп в сговор с Кремъл

Москва и до днес отрича да няма връзка и намеса в президентските избори в САЩ

Холивудски звезди се снимаха в антируски видеоклип. Дългогодишните противници на избора на Доналд Тръмп за президент се обединиха и заснеха клип, в който обвиниха американския президент в сговор с Русия, съобщава vesti.ru.

Любимци на публиката, между които Робърт Де Ниро, Мартин Шийн, Лорънс Фишбърн и създателят на популярните филми на ужасите, Стивън Кинг, публикуваха видео в портала "Now This". В него Робърт Де Ниро, който някога е имал удоволствието да председателства журито на Московския филмов фестивал, обвинява Русия в агресивно поведение към американската демокрация. Тяхното мнение е, че американската демокрация "бе атакувана" през 2016 г. по време на президентските избори. Известни личности, които участват във видеозапис, подозират Тръмп, че има „връзки с руските разузнавателни служби“, които са му помогнали да спечели президентските избори в Съединените щати.

"Русия хакна имейли, разпространявайки лъжи в социалните мрежи", такъв бил сценарият според тези знаменитости, довел на власт Доналд Тръмп.

Доказателството за това е докладът на специалния прокурор на САЩ Робърт Мълър, който така и никой не е чел. В края на видеото знаменитостите призовават обществеността да се запознае с доклада на Мълър и да накара Тръмп и неговите съучастници да говорят преди Конгреса.

Докладът на специалния прокурор на САЩ Робърт Мълър за „ руската намеса “ в американските избори през 2016 г. и „заговорът“ на екипа на Тръмп с властите на Руската федерация стана публично достояние през април тази година, но беше публикуван със значителни съкращения.

В същото време Москва категорично отрича да е осъществявала намеса в американските избори. 

Наскоро Тръмп започна своята нова президентска кампания.

превод: Faktor.bg